De vraag

Bekendheid krijgen in Nederland

Pegasus is de marktleider op het gebied van elektrische fietsen in Duitsland. Niet zo gek want de fietsen staan voor goede kwaliteit tegen een mooie prijs en een fris design. De fietsen zijn ook in Nederland verkrijgbaar maar echt bekend is het merk nog niet. Tijd voor verandering!

Het wiel opnieuw uitvinden

Want wat voor Duitsland werkt, werkt natuurlijk niet automatisch ook voor Nederland. Daarom hebben we een uitgekiende marketingstrategie opgezet, passend bij de doelgroep en perfect voor de Nederlandse markt. Omdat Pegasus fietsen alleen verkrijgbaar zijn bij geselecteerde dealers, richt onze strategie zich op zowel de fietsdealers (B2B) als de consument (B2C). We moeten de bekendheid van Pegasus dusdanig vergroten, dat de vraag naar Pegasus fietsen bij de dealers toeneemt.

De uitvoering

Een B2C website als leadgenerator

Ook kan je op de website eenvoudig zien bij welke dichtstbijzijnde Pegasus dealer je de fiets kunt bekijken. Om het bezoek aan de fietsdealer extra te motiveren kun je direct een testrit op de fiets naar keuze reserveren.

Branding

Om Pegasus op de Nederlandse kaart te zetten hebben we vol ingezet op branding middels social media, blogs, AdWords, advertorials en drukwerk. Ook organiseren we winacties zoals de jaarlijkse Grote Fietsquiz waarbij we een e-bike weggeven. Alleen al de winacties hebben maar liefst 11.600 nieuwsbriefabonnees en 44.000 websitebezoekers opgeleverd.

De resultaten

Een stijging van +300% in conversies

Om de effectiviteit van de marketinginspanningen te kunnen meten zijn er van tevoren verschillende KPI’s gesteld. Deze zijn allemaal ruimschoots behaald; de bezoekersaantallen en de conversies zijn gestegen met 300%. De resultaten na een maand livegang zijn vergelijkbaar met de cijfers van een heel jaar!

Inmiddels verzorgen we voor het derde jaar op rij de volledige marketing voor Pegasus Nederland en zijn we uitgegroeid tot volwaardig marketingpartner. Al met al een resultaat waar we trots op zijn.

(En er rijden inmiddels al 6 collega’s op een Pegasus fiets, zo overtuigend zijn we.)

De resultaten mogen er wezen

  • 300 % meer bezoekers op de website
  • 11.6 K e-mailadressen verworven
  • 27 % van alle bezoekers gaat naar de dealer locator
  • 25 % meer mensen klikt door naar de website van de dealer

Laten we iets moois maken samen

Veel informatie roept vragen op, of zet je juist in beweging. Neem contact met ons op! We bespreken graag wat we voor jouw merk of organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op