De vraag

Het vinden van 200 nieuwe medewerkers

accon▪avm is dé advies- en accountantsorganisatie voor ondernemers in het MKB. Vanuit 45 kantoren bedienen ze ruim 21.000 klanten. Dit kan alleen met genoeg talent in huis. accon▪avm vroeg ons te helpen met het vinden van 200 nieuwe medewerkers.

De eerste stap

Weten tegen wie je praat

accon▪avm is op zoek naar young talents en young professionals, oftewel: millennials. Een uitgebreid onderzoek naar deze doelgroep geeft ons alle inzichten die we nodig hebben om een succesvolle campagne op te zetten. We weten precies met wie we communiceren, waar de millennials naar op zoek zijn, waar ze zich bevinden maar ook wat ze in hun vrije tijd doen en wat ze écht belangrijk vinden in hun werk. Zo weten we niet alleen hoe we nieuwe medewerkers vinden, maar ook hoe accon▪avm deze talenten voor langere tijd aan zich bindt.

De campagne

Identifying you – Your Life, (Y)our Work

Met de campagne ‘Identifying You’ – ‘Your Life, (Y)our Work’ hebben we een campagne ontwikkeld die precies inspeelt op de behoeften van onze doelgroep en de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. In de campagne staan de echte medewerkers van accon▪avm en de goede werk-privébalans centraal. De eerlijke en authentieke verhalen maken de campagne nog krachtiger.

De uitvoering

Ijzersterke employer branding

Een sterke employer branding geeft de onmisbare voorsprong die we nodig hebben op de overhitte accountancy-arbeidsmarkt. Daarom hebben we een compleet nieuwe branding ontwikkeld. Eén waarmee we van accon▪avm een sterk merk maken.

De tools

Echte mensen gebruiken

We hebben verschillende middelen ingezet, waaronder een nieuwe website, doeltreffende content en events. Ook zijn er ‘6 Gezichten van accon▪avm’ gekozen. Deze echte medewerkers van accon▪avm staan centraal in de campagne. Ze bloggen en vloggen over hun werk én laten hun werk-privébalans zien in een video. 

Met marketing automation middels Hubspot en door A/B testen continu te meten wat het beste werkt, maken we de campagne nog efficiënter.

Klinkende cijfers in een half jaar tijd

  • 35.140 gebruikers
  • 547 sollicitaties
  • 130 plaatsingen
  • 23 % van de sollicitanten werd geplaatst

Laten we iets moois maken samen

Veel informatie roept vragen op, of zet je juist in beweging. Neem contact met ons op! We bespreken graag wat we voor jouw merk of organisatie kunnen betekenen.

Neem contact op