Een platform met technische hoogstandjes!

Opdrachtgever

Amsterdam City Swim

Geleverde service
Software development
Visual & graphics
UI/UX Design
Amsterdam City Swim

Duik in de online vijver

Amsterdam City Swim (ACS), het Amsterdamse zwemevent om geld te genereren voor onderzoek naar de spierziekte ALS, groeit! Zowel op het gebied van donaties en deelnemers als qua bekendheid en online bereik, met als gevolg: meer en meer traffic op de website.

Amsterdam City Swim

De uitdaging

Om alles uit de groeiende bekendheid te halen moet de website optimaal werken; hij moet altijd bereikbaar zijn en aanmeldingen en donaties moeten 24/7 verwerkt kunnen worden. Met die uitdaging kwam ACS bij ons.

De website moest nogal het nodige werk verzetten; het systeem moet bijvoorbeeld met gemak 800 inschrijvingen tegelijk kunnen verwerken. En, in de twee weken voorafgaand aan het event, bijna een donatie per minuut kunnen afhandelen. Stabiliteit en het aankunnen van zeer hoge traffic is dus een vereiste. Daarnaast is het van groot belang dat de website in de toekomst mee kan groeien met de groeiende populariteit van het event.

acs2
Amsterdam City Swim

Het eerste resultaat

We hebben een webapplicatie ontwikkeld die aan alle eisen en wensen voldoet. De website is makkelijk bedienbaar waardoor ACS zelf snel en eenvoudig wijzigingen door kan voeren.

De applicatie is stabiel, snel en kan probleemloos alle traffic aan.

Amsterdam City Swim

Keep on swimming

De samenwerking is zo goed bevallen dat we inmiddels voor het vierde jaar op rij de handen ineen hebben geslagen. Met de groeiende populariteit van het event, kijken we elk jaar opnieuw: wat kunnen we doen om het nog beter, nog efficiënter en nog gebruiksvriendelijker te maken? Of, om het maar gewoon plat te zeggen: Wat moeten we verbeteren om nog meer geld binnen te halen voor dit mooie, goede doel?

Zo optimaliseren we de website elk jaar, met dit jaar als technisch hoogstandje de Tikkie-integratie. Al met al een mooie opdracht met en voor een goed doel. Creating meaningful things, that’s what we do.

Amsterdam City Swim

De integratie met Tikkie

We realiseerden een koppeling tussen de webapplicatie van ACS en het populaire Tikkie-platform. Hierdoor is het voor deelnemers extreem simpel geworden om donatieverzoeken naar vrienden te sturen. We zijn één van de eerste partijen die in samenwerking met Tikkie deze populaire betaalfunctie heeft weten te integreren op een website.

acs3

Geïnspireerd geraakt?

We onderzoeken graag wat wij voor jouw merk kunnen doen.

Even kletsen
026 302 0023

Meer informatie?

Saul Wierstra
Product Owner saul@sumedia.nl